Hrotovým útočníkom v Guédého Top 11 je Van Nistelrooy

29.07.2011 Celý región

BRATISLAVA 29. júla (WEBNOVINY) - Futbalový stredopoliar Karim Guédé, ktorý sa čerstvo môže pochváliť slovenským občianstvom, poskytol videorozhovor špecializovanému portálu transfermarkt.de, v ktorom predstavil svoju ideálnu jedenástku.

Do bránky by rodák z Hamburgu nominoval nemeckú reprezentačnú jednotku Manuela Neuera z Bayernu Mníchov, krajnými obrancami sú v jeho najlepšej zostave Maicon (Inter Miláno) a Marcelo (Real Madrid), stopérsku dvojicu tvoria Lúcio (Inter Miláno) a Gérard Piqué (FC Barcelona), pretože "sú na svojich postoch najlepší, ide o nekompromisných bekov". Defenzívnu štvoricu dopĺňa štítový záložník FC Barcelona Sergio Busquets, pred ktorým sa pohybuje kreatívne duo jeho klubových a reprezentačných spoluhráčov - Xavi Hernández a Andrés Iniesta.

"Títo dvaja spolu vyhrali s klubom i národným mužstvom všetko, čo sa dalo," objasnil svoj výber defenzívny univerzál Slovana. V krídelných priestoroch operujú "rýchli a technicky dobre vybavení" Hulk (FC Porto) a Lionel Messi (FC Barcelona), hrotovým útočníkom je "gólová mašina" Ruud van Nistelrooy (Málaga).

Ideálna jedenástka Karima Guédého:
Neuer - Maicon, Lúcio, Piqué, Marcelo - S. Busquets - Xavi, Iniesta - Hulk, Messi - Van Nistelrooy
 

Vyberte región